De zomer staat weer voor de deur en dat betekent voor veel mensen maar één ding: vakantie. Of je nu het vliegtuig pakt voor een vakantie naar Gran Canaria of de auto pakt richting Frankrijk, je wilt goed voorbereid op vakantie gaan. Maar maak je geen zorgen, met deze 5 tips ga jij onbezorgd op vakantie.

1. Zorg dat je reisdocumenten op orde zijn

Stress vlak voor je reis, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Check daarom ruim van tevoren of jouw reisdocumenten nog geldig zijn. De eisen hiervoor kunnen per land verschillen, lees je dus voor je vertrek goed in. Zo sta je niet voor verrassingen op de dag van vertrek. Als je buiten Europa op vakantie gaat, moet je er ook rekening mee houden dat je een mogelijk visum moet aanvragen voor je verblijf.

2. Sluit een reisverzekering af

Je hoopt het natuurlijk niet, maar mocht je pech hebben op vakantie, dan wil je goed verzekerd zijn. Het kan gebeuren dat je je nieuwe zonnebril kwijtraakt of dat je een doktersbezoek nodig hebt. Dan wil je natuurlijk dat deze kosten gedekt worden. Ga dus van tevoren na bij je verzekering of je goed verzekerd bent.

3. Regel de transfer vanaf het vliegveld

Of je nu de hele dag aan het zwembad wilt liggen of je liever alle hoogtepunten van de bestemming bezoekt, het is fijn om enige kennis te hebben van je locatie. Dat begint al bij de heenreis. Om bijvoorbeeld van het vliegveld naar je hotel te komen, moet je wel weten wat het beste vervoersmiddel is. Kies je voor een (vaak dure) taxi of ga je zelf op avontuur met het ov? In dat geval moet je je reis goed plannen. Wist je bijvoorbeeld dat het vliegveld van Gran Canaria verschillende namen heeft? Lees je dus goed in om verwarring te voorkomen.

4. Pak de juiste spullen in

Kijk van tevoren goed naar de weersvoorspelling, zodat je de juiste kleding kan meenemen. Een trui aan met 30 graden is namelijk echt overbodig. Op internet kan je zoeken naar een paklijst en vul deze lijst aan met persoonlijke items. Zo is de kans dat je iets vergeet mee te nemen erg klein.

5. Laat je huis netjes achter

Als laatste is het natuurlijk wel zo prettig om bij terugkomst van je onbezorgde vakantie, niet gelijk zorgen te hebben over de troep in je huis. Zorg dus dat je huis is opgeruimd, schoongemaakt en dat bederfelijke producten zijn weggegooid.

Zo, nu kan je écht onbezorgd van je vakantie gaan genieten!