Prullenbakken heb je in allerlei soorten, maten en kleuren. Alleen al op de website Afvalbakkenwinkel.nl heb je keuze uit meer dan 2.000  varianten! Niet zo gek dus dat je misschien moeite hebt met het kiezen van de juiste prullenbak voor thuis! Daarom hebben wij deze handige checklist gemaakt die jou hopelijk helpt om de juiste keuze te maken!

Bij het kopen van de ideale afvalemmer is het handig om te letten op de volgende onderdelen:

  1. Waar je deze plaatst
  2. Het formaat
  3. Afval scheiden
  4. Hoe je de prullenbak opent
  5. Het materiaal
  6. Het design

Waar plaats je de afvalemmer?

In de keuken

Als je kijkt naar de afvalemmer in de keuken, dan heb je eigenlijk twee mogelijkheden. Je kunt deze inbouwen in je keukenkastje zodat deze netjes weggewerkt is en uit zicht is. Bijna al deze modellen hebben ook meteen de optie om afval te scheiden. Het nadeel is echter dat ze vaak niet zo groot zijn en dat je hierdoor een keukenkastje minder kunt gebruiken voor keukenartikelen!

De andere optie om een vrijstaande prullenbak te kiezen. Ondanks dat deze in het zicht is, zijn er tegenwoordig zoveel kleuren en design beschikbaar dat dit niet lelijk hoeft te zijn, maar zelfs juist een eye-catcher kan zijn! Kies bijvoorbeeld voor een strak mat zwarte prullenbak of mooi zilver RVS als je van design houdt. Maakt het uiterlijk van de afvalemmer je niet zoveel uit of heb je een kleine budget? Kies dan voor een kunststof prullenbak. Deze zijn vaak goedkoper. Bovendien zijn ze lichter waardoor je ze makkelijker kunt verplaatsen en ook schoonmaken is makkelijker omdat ze niet kunnen roesten.

Badkamer

Een andere plek in huis waar de meeste mensen een afvalemmer hebben is op de badkamer. Hier wordt er vaak voor een pedaalemmer gekozen die makkelijk met de voet te openen is. Ook hoeft deze niet zo groot te zijn, maximaal 10 liter is ruim voldoende. Op de badkamer gebruik je het prullenbakje namelijk meestal voor kleinafval zoals wattenstaafjes, tissues en een enkele keer een lege shampoofles. Hier kies je vaak voor een mooie design prullenbak, omdat je deze niet kunt wegwerken.