Met de speciale raamfolies van www.raamfolieonline.nl kun je ervoor zorgen dat de temperatuur in je huis verlaagd wordt door de warmte van de zon buiten te houden. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving tijdens warme zomerdagen en -avonden. Door gebruik te maken van verduisterende raamfolie, zonwerende folie of Squid raamtextiel kun je de warmte buiten houden.

Zonwerend glasfolie

Het zonwerende folie houdt de warmte buiten in de zomermaanden en zorgt ervoor dat je huis lekker koel blijft. Ook zijn sommige raamfolies voorzien van een tint waardoor een deel van het zonlicht wordt tegengehouden. Hierdoor heb je minder last van hinderlijke schitteringen die het zicht kunnen belemmeren. Zonwerende raamfolie moet meestal aan de buitenzijde van het raam aangebracht worden, in sommige gevallen kan het ook aan de binnenzijde aangebracht worden. Speciale zonwerende folies met spiegelend effect zorgen ervoor dat er vanaf de buitenzijde niet naar binnen gekeken kan worden, wat een bijkomend voordeel is.

Soorten zonwerende raamfolie

Warmte werende folie

Warmtewerende folie houdt de hitte buiten en zorgt dat de woonkamer aangenaam blijft qua temperatuur. Als je de folie op je raam plakt zorgt dat voor een koele woonkamer. Je kunt het warmtewerende raamfolie ook gebruiken op slaapkamerramen om ervoor te zorgen dat je slaapkamer koel blijft, dit zorgt voor een betere nachtrust. 

Uv werende folie

Het zonwerende folie met een UV werend effect vermindert de kans op verkleuring van meubels en interieurdecoratie die aan de zon worden blootgesteld. Hierdoor blijven je meubels in een goede staat en dat zorgt ervoor dat je minder vaak nieuwe meubels aan hoeft te schaffen. Het houdt daarbij ook UV straling tegen waardoor je prettig in je woonkamer kunt zitten in de zomermaanden. 

Verduisterende raamfolie

Je kamer verduisteren met raamfolie? Dat kan! Met speciaal verduisteringsfolie kun je je kamer tot wel 100% verduisteren! Het verduisterende raamfolie wordt veel gebruikt voor de kleine raampjes boven de slaapkamerdeur, maar ook om de slaapkamer volledig te verduisteren, zodat je ’s ochtends niet direct wakker wordt bij zonsopkomst. Het verduisteren van je slaapkamer is dan ook ideaal voor mensen met wisselende diensten of mensen die gewoon graag wat langer uitslapen ’s ochtends. De verduisterende raamfolies zijn niet speciaal ontworpen om warmte te weren, maar omdat het verduistert, zorgt dat tegelijkertijd ook voor minder warmte in huis.

Raamtextiel

Raamtextiel lijkt erg op raamfolie maar is meer stijlvol is en het zorgt voor een warme uitstraling in je woonruimte. Het zonwerende effect van het raamtextiel is wel lager dan de eerdergenoemde zonwerende raamfolies maar is zeker een goede keuze als je geen afbreuk wilt doen aan de stijl binnen je interieur.