Het leven van een student is op zijn minst gezegd niet goedkoop. Naast het aftikken van de studiekosten en al je andere algemene kosten wil je ook geld overhouden om in het weekend naar een feestje te gaan. Je bent immers nú student en dan wil je het er ook van nemen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je na je studie niet met een torenhoge studieschuld zit zonder dat je elk feestje aan je voorbij moet laten gaan? Hier volgen een aantal kostenbesparende tips:

Besparen op basiskosten

Woon thuis! De allergrootste kostenbesparing is natuurlijk om thuis te blijven wonen. Geen huurkosten en boodschappenkosten voor jou! Wil je toch wonen tussen de studenten om meer van het studentenleven mee te krijgen? Neem dan een goedkope kamer en ga regelmatig thuis eten of de was doen. Alle beetjes helpen.

Dat brengt ons bij tip 2: Koken. Die afhaal- en magnetronmaaltijden zijn natuurlijk erg makkelijk, maar de kosten lopen al snel op. Koop je voedsel bij de lokale groenteboer of supermarkt en maak al je maaltijden zelf.

Een raamkozijn vol met kruiden en groenten is niet alleen leuk, het is ook super praktisch en bespaart geld. In plaats van elke keer een nieuw basilicumplantje of bakje te kopen, pluk jij gewoon wat je nodig hebt en bewaar je de rest voor later. Ook zijn er meerdere groenten die je keer op keer kan laten groeien na gebruik. Zet die kiemende ui, teentjes knoflook en gember in potgrond en je hoeft deze nooit meer te kopen. Handig!

Ga goed na welke verzekeringen je hebt en of je deze wel echt nodig hebt. Natuurlijk heb je een zorgverzekering nodig, maar misschien heb je niet al die aanvullende verzekeringen nodig. Reken goed uit wat op jaarbasis voor jou het voordeligst is. Ook staan wij Nederlanders erom bekend dat wij voor alles een verzekering afsluiten. Maak een overzicht van alle verzekeringen die jij hebt en bepaal of je die écht nodig hebt. Zo kan het opzeggen van een telefoonverzekering erg veel geld besparen. Wanneer jouw telefoon vaak kapot gaat of gestolen wordt, dan is zo’n verzekering misschien wel weer handig.